Півмільйона тонн городини вже зібрали на Херсонщині

Городники Херсонщини не нахваляться врожаєм овочів: з початку серпня тут уже зібрали понад півмільйона тонн томатів, солодкого перцю, огірків та цибулі (дані Департаменту агропромислового розвитку ОДА).

Та це далеко не межа: до кінця осені розраховують на 1,3 мільйони тонн городини. Хоча у розпал сезону дешевої вітамінної продукції споживачі в містах краю так і не побачили. Скажімо, вартість польових помідорів для консервації «стартує» від трьох гривень за кілограм, огірків – від восьми гривень, що в два-три рази дорожче, ніж торік.

Аналогічна ситуація і з баштанними культурами: їх врожай також сягнув півмільйона тонн, що майже на чверть більше, ніж торік.

Але ціни залишаються досить «кусючими». І з минулорічними їх не порівняти: на придорожніх ринках за кілограм кавуна просять 1-1,5 гривень, у містах - 2 -2,5 гривень. Тож попит на солодку ягоду залишається млявим.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон