«Соціальний полігон» відкрили у Херсоні

На додачу до Центру матері і дитини, де притулок знаходять одинокі породіллі-безхатченки із своїми немовлятами, у Херсоні відкрився ще й Центр розвитку родини й батьківства.

Тут психологи, юристи, соціальні працівники навчатимуть молодих батьків, як знаходити злагоду та спільну мову у стосунках між собою та дітьми. Також при Центрі на вулиці Порт Елеватор збудували три однокімнатні квартири, які слугуватимуть «полігонами соціальної адаптації» в суспільстві для випускників шкіл-інтернатів області.

Адже не секрет, що після цих закритих закладів вони часто-густо потрапляють у доросле життя без елементарних навичок планування бюджету та створення домашніх запасів продуктів, приготування їжі, простого ремонту й обслуговування побутової техніки тощо. А в цих квартирах вони успішно пройдуть такі «курси господарів» – адже поруч будуть люди, котрі завжди зможуть щось підказати, і дати вичерпну відповідь на невідкладні питання. Важлива деталь: на створення Центру розвитку дитини й батьківства не витратили жодної бюджетної гривні – всі витрати взяли на себе доброчинці.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон