Жнива – відповідальний період в житті хліборобів Херсонщини

Щоб жнива пройшли без втрат, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадує, що відповідальність за дотриманням заходів пожежної безпеки при збиранні врожаю несуть керівники сільськогосподарських підприємств.

Від того, як в господарстві подбали про стан техніки та підготували поля, у великій мірі залежить захист врожаю від пожеж.

Перш за все, перед початком дозрівання хлібні масиви необхідно обкосити захисною смугою шириною не менше 4 метрів, розбити на ділянки площею не більше 50 гектарів. Безпосередньо на масиві площі понад 25 гектарів, з якої збирається врожай, необхідно мати трактор з плугом на випадок пожежі.

У період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать, площа основи однієї скирти не повинна перевищувати 300 кв.м, протипожежні розриви між скиртами мають бути не менше 20 метрів, відстань від скирт до лінії електропередач – 15 м, до доріг – 20 м, до будівель та споруд – 50 м. Скирти на відстані 5 метрів від основи повинну бути проорані захисними смугами шириною не менше 4 м.

Місця зберігання нового врожаю необхідно привести в належний протипожежний стан, забезпечити необхідно. кількістю первинних засобів пожежегасіння та запасами води для його здійснення.

Для того, щоб уникнути пожежі на хлібних нивах, всі, хто бере участь у жнивах, повинні добре знати правила пожежної безпеки і суворо їх дотримуватись.

Олександр Бараніченко, начальник управління з питань НС та ЦЗН

"Нова Каховка онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон