Пристрасті у ХДУ: хроніка подій

Не встиг Херсонський державний університет оговтатись від резонансних виборів без вибору (які, до речі, досі оскаржують в судах), як розпочалася нова - кадрова епопея.

У ЗМІ вже була інформація про можливі кадрові зміни після приходу нового ректора. Тоді йшлося про факультет культури і мистецтв, хоча на передвиборчих зустрічах кандидат в ректори Василь Стратонов обіцяв "всіх залишити на своїх місцях".

Тепер поширюються чутки про інші, перш за все - кадрові зміни в університеті...

Спочатку було видано наказ про виселення факультету технологій та сфери обслуговування, бо начебто їх корпус є аварійним, хоча відповідних документів щодо цього нікому не показали. Зрозуміло, ця пам'ятка архітектури є ласим шматком для бізнесменів, особливо тих, кого намагався виселити з ХДУ колишній ректор. Наприклад, говорять про фірму "ДАТА-АРТ", яку в університеті асоціюють з нинішнім нардепом Співаковським. Така "схема" дуже схожа на рейдерське захоплення будівлі — майна університету.

Далі з'явилася інформація про те, що новий ректор хоче "прибрати" кількох керівників підрозділів університету, зокрема керівника Центру довузівської підготовки та вченого секретаря, які завжди користувалися підтримкою покійного Олега Мішукова, який у царині підбору кадрів був "асом"...

Але, справжнім "вибухом" в університеті стала новина про можливе призначення Ольги Заболотської деканом об'єднаного філологічного факультету.

Нагадаємо, що зараз в ХДУ є три філологічні факультети: іноземної філології, перекладознавства, філології та журналістики. Сьогодні ці факультети очолюють знані в місті доктори філологічних наук, двоє з них Заслужені працівники освіти України.

До слова, професор Заболотська О.А. доктор ПЕДАГОГІЧНИХ (а не ФІЛОЛОГІЧНИХ) наук. Вона відома в університеті своїм м'яко кажучи, неврівноваженим та вибуховим характером і непередбачуваною поведінкою. "Теплі" згадки про неї досі "живуть" в аграрному університеті та Школі гуманітарної праці ...

В ХДУ всім відомо: там, де професор Заболотська бере участь, спокою і професійного підходу чекати важко.... Воістину, тут Василь Миколайович Стратонов демонструє справедливість прислів'я: "Скажи мені, хто твій друг, і я скажу тобі, хто ти".

З жахом сприйняли цю новину і студенти адже, за часів завідування кафедрою пані Заболотською, студентам доводилось не раз потерпати від особливостей характерів родини Заболотських (мами і доньки). До речі, донька працює на цій же кафедрі (чи не є це ознакою корупції?) і, за чутками, очолить зазначену кафедру після призначення мами деканом.

М'яко кажучи, дивними здаються такі кадрові дії нового керівництва ХДУ, особливо на фоні переходу на новий штатний розпис. Як відомо, цей штатний розпис не передбачає існування тих відділів, якими досі опікується О.В.Співаковський... Тому нардеп, імовірно, і дає вказівку новому ректору провести скорочення на факультетах, а відзначені відділи зберегти.

Але чи буде така "кадриль" на користь університету, якщо всі викладені тут припущення таки будуть втілені в життя?

Володимир ПОЛЯНСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон