Міграційна служба Херсонщини повідомляє

На Херсонщині 160 іноземців та осіб без громадянства отримали спеціальний дозвіл для в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

З початком дії Постанови КМУ від 04.06.2015 року № 367 "Про затвердження Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї», до Управління міграційної служби Херсонщини звертаються іноземці та особи без громадянства (ОБГ), бажаючі потрапити до АР Крим.

Згідно вимог чинного законодавства, в'їзд на тимчасово окуповану територію України та виїзд з неї здійснюється через контрольні пункти пропуску для автомобільного сполучення - "Каланчак", "Чаплинка", "Чонгар", та залізничного - "Херсон", "Мелітополь", "Вадим", "Новоолексіївка". Іноземцям та ОБГ аби в'їхати до АР Крим та виїхати з неї, окрім паспортного документу потрібно мати спеціальний дозвіл, який видається територіальним органами ДМС України.

За період дії відповідної Постанови, станом на 30 липня п.р. до Управління міграційної служби Херсонської області з питань отримання відповідного дозволу звернулось 640 громадян. 186 звернень громадян прийняті в провадження, з яких: по 160 - прийняте рішення про видачу спеціального дозволу (у т.ч. 65 - багаторазовий спеціальний дозвіл, 95 - одноразовий спеціальний дозвіл); 12 громадян отримали рішення про відмову у видачі спеціального дозволу; за 9 заявами прийняття рішення призупинено.

Здебільшого, іноземці, які бажають потрапити до АР Крим є громадянами Російської Федерації, також із клопотанням з приводу видачі дозволу найчастіше звертаються громадяни Туреччини, Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, Німеччини, Білорусії, Молдови, Вірменії, Польщі, Чехії, США, Ізраїлю тощо.

З метою завчасного оформлення іноземцями та ОБГ відповідних документів для в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї працівниками міграційної служби Херсонщини постійно проводиться роз'яснюювальна робота з населенням, як через засоби масової інформації, так і шляхом надання консультацій під час особистого прийому громадян.

УДМС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон