На Херсонщині вантажів побільшало, а пасажирів поменшало

Через окупацію Криму та неможливість використовувати порти на півострові додатковий шанс перехопити клієнтів отримала транспортна галузь Херсонщини. І цей шанс підприємства використали.

З початку нинішнього року оборот вантажів тут виріс практично на всіх видах транспорту – від залізничного до водного. Причому виріс доволі помітно: за підрахунками фахівців Головного управління статистики Херсонщини, у 2015-му всі транспортні підприємства краю перевезли 3 мільйони 827 тисяч тонн вантажів, а це на 7,4 відсотки більше, ніж торік.

Але сказати, що транспортна галузь у південному регіоні процвітає, сказати таки не можна. Додаткові доходи від перевезення вантажів лише частково вдається покрити зменшення обсягів пасажирських перевезень. Протягом того ж самого періоду на залізничному транспорті вони впали до 13 відсотків, на автомобільному – на 10,3 відсотки.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон