Дніпровський суд Херсона засудив 7 порушників законодавства

З початку 2015 року до Дніпровського районного суду м. Херсона надійшло 7 адміністративних справ про порушення законодавства «Про державну таємницю» .

Суд розглянув справи та виніс рішення. В усіх випадках на порушників було накладено штраф. За законодавством розмір штрафу становить: на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів і на посадових осіб — від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів.

Довідка: Адміністративні правопорушення, передбачені ст. 212-2 Кодексу України, необхідно відокремлювати від злочинів, передбачених статтями 328 КК «Розголошення державної таємниці».

Відповідно до вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення - адміністративним правопорушенням визнається протиправна, умисна або необережна дія чи бездіяльність, які посягають (в даних випадках) на встановлений порядок охорони державної таємниці, за яку законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Прес-служба Дніпровського районного суду м. Херсона

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон