Про експорт сільськогосподарської продукції говорили у Херсоні

Сьогодні, 22 липня, у Херсоні відбувся «круглий стіл», присвячений реалізації проектів міжнародної технічної допомоги за напрямком розвитку сільських територій та використанню пестицидів та агрохімікатів в сільському господарстві.

Зокрема, учасники заходу обговорили можливість експорту української продукції за кордон завдяки використанню принципів HACCP та стандартів GLOBAL G.A.P.

На початку заходу урочисто нагородили 4-х жителів Херсонщини сертифікатом, який свідчить про те, що вони пройшли спеціалізований навчальний курс проекту «АгроІнвест» і є консультантами з впровадження HACCP та GLOBAL G.A.P.

Після цього міжнародний експерт проекту USAID «АгроІнвест» Алан Шрьодер розповів про важливість впровадження міжнародних стандартів та можливості для підприємців експортувати власний продукт. Він наголосив, що ці стандарти контролюють не тільки кількість та якість використаних в сільськогосподарських продуктах пестицидів, а й сам процес їх вирощування.

Виробник, щоб отримати ці сертифікати, має в першу чергу провести експертизу ґрунту та води, і тільки після цього за необхідності використовувати пестициди, але вони мають відповідати міжнародним стандартам та не містити заборонених речовин.

Стандарт також регулює сам процес обробки: працівники, що працюють з хімікатами мають бути захищені. Тому Алан Шрьодер продемонстрував учасникам заходу елементарні засоби захисту, такі як окуляри, респіратор, захисний костюм та гумові рукавички.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон