Дніпровський суд задовольнив позови херсонців, яким не виплачували заробітну плату

У І кварталі 2015 року до Дніпровського районного суду м. Херсона надійшло 267 заяв на видачу судових наказів.

З них - 20 наказів про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати та 247 про стягнення заборгованості за житлово- комунальні послуги.

Слід зазначити, що судовий наказ являється однією із форм судових рішень, що запроваджено Цивільним процесуальним кодексом України, про стягнення з боржника грошової суми або витребування майна за заявою особи, якій належить право такої вимоги.

Усі заяви щодо видачі судового наказу про стягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати Дніпровський суд розглянув та задовольнив. Сума, яку роботодавці мають виплати працівникам становить понад 260 тисяч гривень.

Також Дніпровським судом було скасовано 46 із 247 судових наказів, стосовно виплати заборгованості за житлово - комунальні послуги.

Довідка : Наказне провадження — це вид провадження у цивільному судочинстві, в якому судом вирішується справа про стягнення з боржника на підставі судового наказу грошових коштів або витребування майна без проведення судового засідання на користь особи, яка має право вимоги.

Предметом розгляду у справах наказного провадження є вимоги: про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати; про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг; про присудження аліментів на дитину; про повернення вартості товару неналежної якості, тощо.

Прес-служба Дніпровського районного суду м. Херсона

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон