На Херсонщині стартував сезон баштанних

Щедрі дощі та помірна спека були для них сприятливими, тож навіть кавуни ранніх сортів виросли завважки 5-7 кілограмів, хоча звичайно вони й на 3-4 без стимуляторів не завжди «витягують».

Та якщо смугасті красені радують око місцевих споживачів, то ціни на солодку смакоту їх аж ніяк не надихають. Перші польові кавуни і на придорожніх ринках, і в містах продають не дешевше, ніж по 3-4 гривні за кілограм, а дині – взагалі по 10-11 гривень за кілограм. Це на 1-2 гривні дорожче, ніж торік на початку сезону, а наскільки ціни впадуть у його пік, прогнозувати не береться ніхто.

Фермери кажуть, що подешевшання баштанних пізніх сортів (вони масово достигають у серпні-вересні) нижче, ніж по 2 гривні за кілограм буде меншим їхньої собівартості, і не дозволить окупити витрати на вирощування й транспортування. Та оскільки Крим і схід України для їхньої продукції фактично недосяжний, «обвал» цін через проблеми зі збутом таки можливий. Тож вірогідна звичайна для селян Таврії розв'язка: бідний врожай – погано, багатий – ще гірше.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон