У Херсоні озеро перетворили на кінотеатр

Незвичайне застосування активісти громадських організацій знайшли для велетенського штучного озера у парку Ленінського комсомолу Херсона.

Воно застаріло точнісінько так само, як і назва парку – через численні діри та щілини у бетоні вода з озера підтоплювала навколишні квартали,тому воно років із десять стояло сухим, заростаючи бур'янами та слугуючи точкою збору всіляких волоцюг. Але городяни з таким занепадом улюбленого місця відпочинку, створеного ще за часів Союзу, не змирилися. «Толокою» прибрали з дна колишньої водойми побутове сміття, встановили там стільці з проектором, і відкрили безкоштовний кінотеатр для всіх бажаючих.

Відтепер показують на дні озера класику і патріотичні фільми, причому бажаючих побувати у такому оригінальному кінотеатри не бракує: від сеансу до сеансу приходить дедалі більше люду. Глядачів приваблює і те, що тут можна вмощуватися, як хочеш: і сидячи на стільці, і лежачи – можна навіть задрімати, тільки хропіти забороняється.

Одна біда: імпровізованим кінотеатром «Лебедине озеро» (так у місті здавна називали штучну водойму) можна скористатися тільки літом, і тільки у погожі дні. Адже в дощ бетонну чашу відчутно підтоплює, а взимку тут просто не всидиш навіть у верхньому одязі: нахапаєшся дрижаків, і буде не до кіномистецтва.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон