Масляна у Скадовську

Остання неділя перед Великим постом, вона зветься Прощеною і відкриває семитижневу путь Святої Чотиридесятниці. Однак у народі саме в цю неділю святкують Масляну – з «бабою», млинцями і вогнищем. Тож неділя Прощена і Масляна, її широко відзначили у Скадовську.

Сьогоднішній ранок майдан біля районного Будинку культури заповнила весела весняна музика, гомоніли учасники ярмарку, розводилися вогнища для святкових частувань.

Концертну програму приготували аматорські колективи району, вразили зібрання веселим репертуаром, яскравими танцювальними постановками.

Живий майдан палав посмішками, веселими вітаннями, розносив навкруги смачнющі пахощі страв та дружні жарти.

А яке ж свято без пригощань. Традиційно міський голова Олександр Гавриш привітав усіх з весною, та й погода цього дня оспівувала святкову днину теплом, він побажав добра й благополуччя дружній міській родині й запросив скуштувати символ свята й сонця - солодкі млинці.

І веселилися сьогодні всі вдосталь, танцювали й співали, поповнювали запаси на ярмарку, розгадували загадки, змагалися на караоке у вмінні співати, каталися на конях та вболівали за юнаків під час спортивних розваг.

Завершив святкове дійство великий хоровод навколо ляльки Мари, яка швидко згоріла разом із зимовими негодами й невдачами, поступившись весняному настою та надіям за добро і злагоду.

Наталія Тангел,
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон