Ніч в музеї Скадовська

З давніх часів ніч має магічну силу. Саме вночі відбуваються найдивовижніші та незвичайні події. Нам всім тільки здається, що в ночі все спить, але насправді все живе своїм таємничим нічним життям...

Нещодавно у Скадовському краєзнавчому музеї глядачів чекала неймовірна подорож музейними кімнатами. В незвичайну ніч гостей супроводжували головні герої подорожі Мудрець та музейний Дух, з приходом яких оживала кожна музейна кімната. На подвір'ї нічного музею гостей вразили незвичайним танком античні статуї.

В залах музею, відвідувачі проринули у нічний світ таємничої природи Скадовського краю, відчули красу, неосяжність та неповторність Чорного моря, завдяки літературно-музичній композиції у супроводі працівника районного будинку культури Мельниченко Романа.

Танок-легенда про утворення Джарилгацької коси, за участю дівчат з «Провінційного балету», під керівництвом Шептухіної Наталії, вразив гостей своєю оригінальністю, неповторністю та красою.

У залі війни, жодного з присутніх не залишило байдужим зворушливе виконання сцени на вірш «Лист в майбутнє» учениці Новомиколаївської школи Чуприненко Інни.

Історично цікавими були спогади післявоєнних років, відтворені працівниками музею. Хвилюючими стали розповіді про предмети тих років, які несуть у собі пам'ять та спогади про особливі моменти в житті кожної людини.

Є в історії люди, які залишають по собі пам'ять на довгі роки. Таким для скадовчан є засновник міста Сергій Балтазарович Скадовський, образ якого в одному із залів музею, майстерно відтворив працівник районного будинку культури Попов Олег. До уваги глядачів було представлено один з моментів життя подружжя Скадовських — зародження ідеї створення нашого рідного міста.

Історія зберігається не тільки в музейних кімнатах, вона відтворена також в скульптурах і пам'ятниках, які цієї таємничої ночі представили музейні працівники на затишному подвір'ї музею...

Наталя ТАНГЕЛ
Скадовськ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон