На Херсонщині посилюють контроль за туберкульозом

В рамках проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом» у м. Херсоні відбулася конференція «Всесвітній день боротьби з туберкульозом – захід для підвищення обізнаності про епідемію туберкульозу і зусилля по ліквідації цієї хвороби», повідомляє прес-служба ОДА.

На конференції було підведено підсумки діяльності закладів охорони здоров'я з питань надання протитуберкульозної допомоги населенню Херсонської області за 2012 рік.

«Захворюваність на туберкульоз тривало перевищує середньоукраїнські показники. На сьогодні фтизіатрична служба області на полі бою вже з трьома напрямками епідемії.Непокоїть зростання кількості хворих на мультирезистентний туберкульоз, поєднану патологію ТБ/ВІЛ та поєднання мультирезистентного туберкульозу ВІЛ інфікованих»,- зазначила головний позаштатний фтизіатр Департаменту охорони здоров'я Галина Коваль.

Проведення конференції в рамках вищезгаданого проекту має на меті зосередити увагу на поліпшенні лабораторної діагностики туберкульозу, чіткому дотриманні відповідних режимів лікування особливо з мультирезистентною формою, розробці ефективних заходів реагування на зростання кількості випадків ВІЛ-асоційованого туберкульозу та підвищити роль інформаційного компоненту в протидії епідемії туберкульозу.

Так, Херсонським обласним центром здоров'я та спортивної медицини був наданий аналіз динаміки показників санітарно-освітньої роботи в Херсонській області по профілактиці туберкульозу.

У свою чергу спеціаліст по туберкульозу проекту Вікторія Табунщик повідомила, що у проекті USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» враховані абсолютно всі напрямки боротьби з вищезгаданими захворюваннями. А проведення подібних заходів дійсно сприяють підвищенню обізнаності фахівців соціально важливих сфер у питанні подолання та визначенні перспективних напрямків роботи у впровадженні міжнародних стандартів профілактики та лікування туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон