Замість медалей випускникам херсонських шкіл роздали по п’ять гривень

У Херсоні 95 випускників шкіл обласного центру зібрали у міськраді для вшанування та отримання заслужених нагород за високі досягнення у навчанні.

Було вдячне слово міського голови Володимира Миколаєнка, після чого гордим та задоволеним хлопцям та дівчатам роздали пластикові коробочки. Відкривши їх після завершення урочистого прийому, випускники просто оніміли: у коробочках замість очікуваних золотих та срібних медалей виявилися... монети номіналом у п'ять гривень.

Ситуацію власному кореспонденту «Голосу України» розтлумачив заступник міського голови Сергій Черевко: «Вшанування випускників є багаторічною міською традицію. Саме на такому прийомі відмінникам завжди вручалися і медалі. Але цього разу Міністерство освіти і науки України чи то не встигло вчасно їх виготовити, чи то запізнилося з розподілом між регіонами, і в результаті міське управління освіти цих відзнак заздалегідь не отримало. А відкладати вшанування далі було вже нікуди – адже потім юнаки та дівчата вирушать на відпочинок, чи поїдуть вступати до вузів. Тому регіональна філія одного з комерційних банків виділила п'ятигривневі ювілейні монети – не золоті чи срібні, а з дешевшого сплаву. Їх і роздали випускникам замість медалей».

Прикметно, що спершу з фактом несподіваної «заміни» медалей на п'ять гривень муніципальні чиновники вирішили на глум громадськості не виставлятися. Навпаки. Прес-служба Херсонської міськради розмістила на офіційному сайті органу місцевого самоврядування інформацію про подію із такою фразою: «Урочисте нагородження найрозумніших випускників золотими й срібними медалями традиційно відбулося у Херсонській міській раді». Але потім місцеві блогери виставили в Інтернеті навіть фотографії «медалей по п'ять гривень» і замовчати скандальні подробиці вшанування відмінників по-херсонськи таки не вийшло. Втім, відмінники не ображаються. Вчилися ж не заради медалей – знання потрібні, аби зайняти гідне місце у житті.

Голос України

фото "Гривна. Новый формат"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон