Майже половина оздоровниць курортної Арабатки на Херсонщині переносить своє відкриття

Початок курортного сезону відкладається для багатьох оздоровниць Херсонщини – на першу половину червня не знайшлося достатньо бажаючих придбати путівки.

Так, за даними першого заступника голови Генічеської райдержадміністрації Олексія Сищенко, про намір працювати з перших чисел червня повідомили всього 41 з 87 оздоровниць на азовському курорті Арабатська стрілка. Одиницями можна порахувати відпочивальників і в «приватному секторі» самого Генічеська, сіл Щасливцево та Стрілкове, хоча власники гостьових будиночків ціни на мешкання в них якщо й піднімали, то дуже незначно – ліжко-місце по 50-60 гривень на добу тут можна відшукати легко.

Перспективи літа місцеві жителі оцінюють досить песимістично. Це засвідчили й результати опитування, проведеного місцевим туристично-інформаційним Інтернет-порталом sea-family.in.ua. Понад 35 відсотків його респондентів прогнозують, що курортний сезон на Арабатці буде гіршим, ніж минулого року, а 43,7 відсотки заздалегідь налаштовані на те, що він взагалі виявиться провальним. Основною причиною для розвитку галузі кожен третій місцевий житель вважає «військово-політичну ситуацію на кордоні з окупованим Кримом».

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон