В Херсоні "театральна випускниця"

Цього року Міжнародному театральному фестивалю «Мельпомена Таврії» виповнюється 17 років.

Дійство традиційно відбудеться в Херсоні наприкінці травня під гаслом «У пошуках істини». Організатором «Мельпомени» традиційно виступає Херсон¬ський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша.

"Ми плануємо представити глядачам 25 вистав, — розповів журналістам під час прес-конференції генеральний директор театру Олександр Книга. До нас завітають театральні колективи з Угорщини, Португалії, Грузії. А вітчизняний театр представлятимуть Львів, Черкаси, Одеса, Миколаїв, Дніпропетровськ та Київ. Минулоріч ми вручали Мельпомені паспорт, а нині хочемо провести для неї випускний бал".

Впродовж фестивалю неподалік від ХОАМДТ працюватиме «Green zone», в якій відбуватимуться читки п'єс сучасних драматургів та різноманітні інсталяції. Родзинкою «Мельпомени Таврії-XVII» стане курс театральних художників, котрі завітають на фестиваль з усієї України. На майстрів пензля та початківців чекають майстер-класи та виставки.

"Ми запланували безліч цікавих заходів, — розповів директор «Фестивального центру» Олекасандр Мудрий.І чекаємо, що на них завітають не лише театрали, а й звичайні херсонці та гості міста. Карнавальна хода, гала-концерт, творчі зустрічі, конкурси дитячих малюнків, театральний капусник, випускний бал — кожен зможе обрати собі розвагу до душі".

Поки підготовка до фестивалю ще триває, ХОАМДТ дивує глядачів черговою прем'єрою. Цього разу це дипломна робота випускниці Київ¬ського університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, молодого режисера Анни Козирицької. Вистава має назву «Дзвінок з минулого». Дивлячись виставу, глядач знаходить відповіді на багато запитань: до чого призводить нещасливе кохання, чого варта справжня чоловіча дружба та чи можна повернути час назад. Головним, за задумом режисера, залишається питання вибору, адже долю кожен обирає сам.

Олена КУЧЕРЯВА

Новий день"№20(5170)21.05.2015

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон