В Херсоні звичайні коти стільки не живуть, а сині – можуть!

Своє 30-тиріччя відсвяткувала Херсонська міська галерея дитячої та юнацької творчості «Синій кіт», яка є органічною часткою херсонського навчально-естетичного комплексу «Художня школа».

Протягом свята присутні змогли переконатися в унікальності галереї, діяльність якої дуже різноманітна, багатогранна та виходить за межи міста і навіть країни. Це і презентація художніх творів дітей, молоді та досвідчених митців. Це і виставкова діяльність, яка не обмежується площами власної зали, а активно проводиться в різних установах як рідного міста, так і в інших галереях різних міст України та зарубіжжя.

Це і методична та наукова робота для викладачів образотворчого мистецтва початкових мистецьких навчальних закладів Херсонської області та України. Це цікаві інноваційні творчі заходи для дітей та дорослих, у ході яких в реальному часі виникають об'єкти мистецтва: інноваційні кластери, відкриті уроки дизайну, проф-флеші, паради інсталяцій та інші.

Експозиція ювілейної виставки склалася з трьох частин: перша – «Квіти до ювілею» – 30 букетів, які учні молодших класів намалювали в подарунок своїй галереї, друга – ретроспектива виставкових афіш та плакатів і третя – роботи учнів навчально-естетичного комплексу «Художня школа».

Під час відкриття виставки грамотами Міністерства культури України, управління культури Херсонської міської ради, Академії неперервної освіти були нагороджені працівники галереї. Також отримали свої нагороди учні навчально-естетичного комплексу «Художня школа», які стали учасниками та переможцями 10 міжнародного конкурсу живопису та графіки «На своїй землі», проведеного у м. Мінськ, Білорусь.
Запрошуємо і вас переглянути святкову виставку!

Юлія СЛІПІЧ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон