В Каховці вчаться захищати Вітчизну

Україна як незалежна держава має бути готова відстоювати свою омріяну у віках i недавно здобуту незалежність.

Напередодні 70-рiччя Перемоги над нацизмом у другій свiтовiй вiйнi до першокурсників Каховського державного агротехнічного коледжу, які вивчають основи захисту Вітчизни та медичну санітарну підготовку, на урок мужності завітали воїни Збройних сил України.

Директор навчального закладу майор запасу Володимир Мащенко від iменi викладачів i студентів щиро привітав бійців з успішним здійсненням маршу з місця дислокації, де вони охороняють пiвденнi рубежі Херсонщини, а отже, і України.

Командир 34-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої бригади полковник Дмитро Красильников розповів присутнім про історичний бойовий шлях частини від початку формування до виконання бойових завдань у зоні АТО на Донеччині i Луганщині.

Особливий склад батальйону героїчно бився з ворогом, 14 воїнiв загинули смертю хоробрих, 70 — одержали поранення. Серед бійців бiльшiсть — добровольці, 20 з яких народилися на Херсонщині. Зокрема, солдата Володимира Криворучка (на фото) з Чаплинки вдома чекають дружина та двоє дітей.

Вiйськовослужбовцi - професіонали батальйону продемонстрували студентам коледжу зразки озброєння та частково бойової техніки, інженерних боєприпасів, засобів індивідуального захисту, вiдеоспостереження та розвідки, яка перебуває на озброєнні підрозділу. Студентам була надана можливість сфотографуватися біля війсь­кової техніки (на фото), зробити постріл холостим набоєм. Вони також мали змогу здійснити неповне розбирання та збирання автомата АК-74.

"Урок мужності засвідчив бажання юнаків i дівчат стати патріотами, захисниками рідної Вітчизни, свого життя та життя друзів, — сказав заступник командира оперативного мобільного угруповання «Полісся» по роботі з особовим складом підполковник Василь Галигiн. — Наша шеф­ська робота з цим навчальним закладом продовжиться".

Володимир МЕНИСЕНКО,

спеціальний кореспондент «Нового дня»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон