В Асканію-Нова на Херсонщині знову ринув потік туристів

Після тривалої перерви у знаменитому заповіднику Асканія-Нова на Херсонщині знову почалося паломництво туристів з усіх кінців України.

Якщо в будні кількість відвідувачів тут останнім часом не перевищувала 150 на день, то в окремі дні травня вона збільшувалася вдесятеро – до півтора тисяч. Причому цілими автобусами їдуть не тільки жителі краю, а й мешканці Запоріжжя, Одещини та Миколаївщини.

Особливу цікавість у них викликає поїздка кінною тачанкою цілинним таврійським степом, з можливістю помилуватися стадами бізонів, сайгаків та куланів. Вони у напіввільному стані пасуться там, і підпускають людину достатньо близько, аби дати себе роздивитися. Тачанка нині не простоює ні години, та й штатним гідам немає коли байдики бити, і цією обставиною дуже тішиться директор заповідника Віктор Гавриленко.

«Екскурсійна діяльність зазвичай приносила Асканії-Нова до двох третин його доходів, і завдяки цьому вдавалося купувати достатньо кормів для тварин, реалізовувати чимало дослідницьких та просвітницьких проектів. Торік з відомих причин туристів було мало, і доход від екскурсій знизився наполовину, тому виживати було важко, - каже Віктор Семенович. – Сподіваємося, потік туристів не спадатиме і надалі. Буде в країні тиша та спокій – буде достатньо гостей у заповіднику».

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон