У котельні на Херсонщині знайшли підпільний завод

Купуючи на оптових базах Херсонщини та Дніпропетровщини спокусливо дешевий коньяк, споживачі навіть не підозрювали, що в процесі його виготовлення «жодне гроно винограду не постраждало».

У місті Нова Каховка група спритних ділків придбала будівлю колишньої котельні, де розгорнули цілий підпільний завод з перетворення низькоякісного спирту, води з водогону, хімічних присадок і ароматизаторів на «майже справжній» напій, та його розлив у пляшки з етикетками відомого місцевого виробника якісного алкоголю.

Нелегальні гуральні тут знаходили й раніше, але у котельні працювали із значно більшим розмахом: щодоби тут розливали понад три тонни псевдоконьяку. Тільки під час ліквідації «заводу» тут вилучили 4,7 тонни «готової продукції», 3,3 тонни спирту, обладнання для очищення води, електронасоси й справжні завали порожньої тари. У секторі зв'язків з громадськістю УМВС Херсонщини додають: окрім конфіскації обладнання й сировини, злочинцям загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі за незаконне виготовлення й збут підакцизних товарів.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон