Міліція Херсонщини отримала гранатомет і кулемети

Херсонська міліція відчутно додала у вогневій потужності та засобах особистого захисту правоохоронців, які дуже згодяться під час регулярних відряджень на АТО та боротьби з терористами і диверсантами, котрі проникають сюди з окупованого Криму.

По лінії МВС України міліцейські спецпідрозділи області, і зокрема, батальйон особливого призначення «Херсон» днями отримали шість великокаліберних кулеметів ДШК, гранатомет АГС-17, снайперську гвинтівку під патрон стандарту НАТО, і повний комплект кевларових шоломів та бронежилетів четвертого класу захисту. Зброя та екіпірування у сховищах не залежалися: їх майже одразу використали на польових навчаннях: правоохоронці звикали до «броніків», вчилися штурмувати в них бліндажі, та оволодівали навичками практичної стрільби.

«Ще влітку бійці батальйону «Херсон» скаржилися, що у тирі їм видають всього-навсього по три патрони до автоматів, а за такої економії навчитися точно стріляти неможливо. Тепер ситуація корінним чином перемінилася: тільки під час нинішніх практичних стрільб їх учасники мали змогу використати понад три з половиною тисячі бойових набоїв. Можемо поскаржитися хіба на те, що до автоматичного гранатомету є вдосталь бойових гранат, але поки відсутні практичні заряди для тренувань», - відмітив організатор польових навчань, начальник управління МВС у Херсонській області, полковник Артур Мєріков.

Окрім озброєння, міліція Херсонщини вже підготувала до роботи командно-штабну машину, й активно відновлює п'ять БРДМів, які стояли в її парку ще з радянських часів, і через нестачу коштів та фахівців з їх технічного обслуговування встигли вийти з ладу. Дві броньовані машини вже цілком готові до польових виходів (одну з них уже представили під час навчань), але їх удосконалюють: обладнують захисними екранами та додатковими дверима для прискореного десантування спец призначенців. Зараз такі часи, що й важка зброя, і спецтехніка зайвими не будуть.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ, фото автора

На фото: кулемет ДШК вивчають офіцери херсонської міліції

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон