Херсонцям заборонено вилов риби

З метою посилення охорони і відтворення рибних запасів у водоймах під час нересту риби в 2015 році, з 1 травня проводиться двомісячник з охорони та відтворення рибних запасіву водоймах низов'я Дніпра, що входять до складу земель Херсонської міської ради.

На період нересту риби заборонено:

- вилов риби в річці Дніпро, в озерах, протоках, заплавах; вихід у водойми міста плавзасобів, що належать громадянам, підприємствам та організаціям, які оснащені стаціонарними та підвісними двигунами, якщо це не пов'язано зі здійсненням державного контролю та з виконанням господарських завдань; проведення різних робіт, які впливають на стан нерестилищ і води;

- будівництво тимчасових споруд для відпочинку на берегах річок, озер та на всіх островах.

Дозволено любительське рибальство однією вудкою з одним гачком із берега на набережних р. Дніпро по просп. Ушакова, парку Слави, а також у р. Вірьовчиній, від будинку-інтернату для людей похилого віку до виходу в озеро Безмен. Норма вилову – 3 кг за світловий день.

За розпорядженням міського голови Володимира Миколаєнка, управління споживчого ринку міської ради здійснюватиме постійний контроль за дотриманням правил продажу свіжої риби у м. Херсоні.

Відділу екології департаменту житлово-комунального господарства міської ради, за погодженням із Херсонським міським управлінням Головного управління Держсанепідслужби у Херсонській області, та у межах компетенції, доручено здійснювати контроль за роботою міських очисних споруд, очисних споруд на підприємствах річкового, морського транспорту та рибодобувних підприємств.

Керівники підприємств та організацій, розташованих на берегах рибогосподарських водойм, з 1 травня по 14 червня повинні не допускати в цих місцях рибальства, для чого:

- встановити щити з написом про заборону вилову риби в закріплених акваторіях;


- виставити пости із числа громадських інспекторів рибоохорони та рибалок-любителів, членів Українського товариства мисливців та рибалок;


- провести роз'яснювальну роботу із членами садівничих товариств стосовно дотримання Правил любительського і спортивного рибальства та Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України;


- не допускати забруднення водойм стічними водами та нафтопродуктами.

Херсонська міська рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон