До 200-річчя Шевченка видадуть "Кобзар" із дитячими ілюстраціями

До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка буде вперше видано «Кобзар» із дитячими ілюстраціями, повідомили у прес-службі фестивалю «Шлях до Тараса».

Книжку видадуть наступного року. Цьогоріч під час фестивалю «Шлях до Тараса», що відбувається у Черкасах, для книги організатори відберуть тридцять найкращих художніх робіт школярів з усіх регіонів України.

«Нове видання «Кобзаря» буде цікавим та унікальним завдяки малюнкам школярів. Діти дуже тонко розуміють творчість та діяльність Шевченка-поета, художника, громадського діяча», – зазначила голова оргкомітету фестивалю «Шлях до Тараса» Валентина Жуковська.

Вона розповіла, що на конкурс надійшло понад 350 малюнків та майже 80 декоративних творів з різних областей України. Найактивнішими були школярі з Харківської, Чернівецької, Черкаської, Сумської, Донецької, Луганської та Рівненської областей. Журі фестивалю відібрало 80 робіт, які представлені на виставці у Черкасах. Із цих робіт вибрали 12 найкращих, які увійдуть до нового видання «Кобзаря». Загалом до книги увійдуть ще вісім робіт, які оберуть інтернет-користувачі, та десять найкращих малюнків учнів художніх шкіл Черкащини – їх відберуть протягом 2013 року.

Частину малюнків, які не увійдуть до «Кобзаря», надрукують у календарі, присвяченому 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон