Журналісти Херсона вимагають об’єктивного розслідування

Неупередженого, об'єктивного і термінового розслідування кримінальної справи по факту нападу на свого колегу - члена незалежної медіа-профспілки України Валерія Миронюка.

Вчора, 5 листопада, біля 16.30 в Херсоні п'ятеро невідомих осіб побили журналіста, члена медіа-профспілки Валерія Миронюка. За словами Валерія, вечором він пішов на автобусну зупинку, що знаходиться біля Дніпровського ринку, зустрічати дружину. На пішохідному тротуарі, стояли дві машини класу «Мерседес» та «BMW».

Миронюк зробив водію однієї з автівок зауваження та попросив прибрати машини з пішохідної частини. У відповідь, з легковика вискочило п'ятеро невідомих та почали бити журналіста. Один з перехожих, чоловік середнього віку, намагався припинити бійку, за що також був жорстоко побитий. Нападники вибили телефон з рук молодої жінки, яка знімала на нього цю подію.

На місце події була викликана міліція, яка прийняла у Валерія Миронюка заяву про злочин, однак нікого із учасників нападу не затримали. На місці події не було встановлено та опитано свідків, як це вимагає закон.

Журналіста, «швидкою» було доставлено до Херсонської обласної лікарні, де, за його словами, він також зустрівся з нападниками, які погрожували йому фізичною розправою, в разі якщо він буде звертатися до правоохоронних органів.

Вечором Миронюка було госпіталізовано до однієї з районних лікарень міста, з діагнозом «забій гортані, забій грудної клітини».

З моменту подій минула вже доба, і слідчий відділ Дніпровського райвідділу УМВС в Херсонській області зобов'язаний був відкрити кримінальне провадження та призначити слідчого. Однак, чи внесена заява Валерія Миронюка до єдиного реєстру досудових розслідувань, наразі не відомо. Слідчий з журналістом, як з потерпілим не спілкувався.

За матеріалами сайту НМПУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон