Період Одарченко, або похід в один кінець

От і закінчився не тривалий період керівництва Херсонщиною Юрія Одарченко, який «несподівано - очікувано» закінчив свій похід у херсонську владу...

Не пройшло і півроку з тих пір, як Юрій Віталійович на «хвилі Майдану» зайняв посаду губернатора Херсонщини. Сьогодні ж мешканці області знову в очікуванні нового правителя. Уже третього за цей бурхливий 2014 рік.

І тут згадуються слова Юрія Віталійовича з першої його конференції на посаді керівника Херсонщини:

«Я вважаю, що Херсонська область є недооціненою і хочу на цій посаді зробити так, щоб це не був похід в один кінець, а щоб моя робота була наповнена на процвітання області, на збільшення її потенціалу.

Я маю відповідний досвід, маю відповідні зв'язки в Кабінеті Міністрів та Адміністрації президента, тому думаю, що я вплину на ситуацію, щоб в області збільшилась оподаткована база, тому що, на сьогодні, вона нажаль дуже низька. Тому потрібно створити відповідні умови.

Ми будемо працювати над тим, щоб наповнювались бюджети усіх рівнів... Я уже маю певні плани і думки з цього приводу», – говорив тоді Одарченко.

А сьогодні, 26 липня Юрій Віталійович заговорив вже по-іншому – пояснював причини, чому залишає посаду губернатора:

«Перша найсерйозніша причина – це відмова Президента України ввести військовий стан. А я чітко переконаний, що без введення військового стану, можу казати про Херсонську область, ми не зможемо забезпечити чітке функціонування всіх елементів побудови оборони на території Херсонщини.

Я переконаний, що проведення третього етапу мобілізації не можливо без введення військового стану. Президент наполягає на забезпеченні мобілізації місцевими силами, тобто без допомоги державного бюджету, а це означає, що і без того в дірках місцеві бюджети мають за свій кошт створювати військову інфраструктуру, при тому, що утримання армії – це завжди функція держави.

Якщо буде створений військовий стан, то ми на міжнародному рівні зможемо сказати, що йде війна з Росією, а не боротьба з тероризмом, чи громадянська війна. Усі ознаки війни вже є. Як голова ОДА я розумію свою відповідальність в організації питань оборони області.

Я розумію ті небезпеки, в яких сьогодні ми з вами знаходимось. І переконаний, що без введення військового стану організувати чіткі комунікації між усіма військовими, реалізовувати мобілізаційні плани по забезпечуванні мирного населення, військових продуктами, медикаментами та ще багато іншого ми не зможемо.

Тому я хочу своєю заявою про відставку в тому числі серйозним чином акцентувати увагу Президента на необхідність введення військового стану для забезпечення спокою на території Херсонщини.

...За нинішньою Конституцією, обласні державні адміністрації знаходяться у вертикалі виконаної влади та підпорядковані Кабміну. Уряд, за створення якого я голосував і якого я підтримував пішов. Відповідно і я, як людина, яка впроваджувала політику цього уряду в життя на місцях – зобов'язаний піти», - повідомив Юрій Одарченко.

P.S. Что ж...как и предположил накануне пресс-конференции Сергей Хлань, Юрий Одарченко не смог уйти честно признавшись, что будет готовиться к парламентским выборам, а придумал "важную причину" – он, якобы, не согласен с П.Порошенко, который не вводит в стране военное положение...

Это довольно неожиданное признание, поскольку никто и никогда от него не слышал подобных предложений – ни в качестве главы ОГА, ни в качестве парламентария.

Переживания Юрия Одарченко о военном положении достаточно легко объясняются – в этом случае невозможно провести парламентские перевыборы и, до сих пор не сдавший мандат народного депутата Ю.Одарченко имел бы «запасной аэродром» в случае его неизбежного увольнения Президентом.

Это было лишь вопросом времени...военного времени.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон