Координаційна рада: не справджені очікування

Давно вже засідання Координаційної ради не отримувало такої промоції. За декілька днів до дати з'явилась інформація про домовленості З.Бережної та М.Костяка щодо переформатування управління містом та зменшення впливу В.Сальдо. У день проведення засідання деякі онлайн видання повідомили про оформлення протоколів про корупцію на діючу в.о. Тому цікавість до самого засідання була підігріта украй.

І хоча очікування та чутки поки не підтвердились, депутатський корпус зміг вийти на декілька сюрпризів.

Роль громовідводів паритетно зіграв департамент по жкг та земельна комісія. На думку депутатів керівництво департаменту вже третій рік дурить та не прислуховується до постійної профільної депутатської комісії. а претензій у депутатів вже накопилося украй. Від професійних і до особистих. Одне з питань майбутньої сесії, підготовлене департаментом фактично відкрило скриньку Пандори. Розпочавши свою критику на ньому депутати "договорилися" до створення спеціальної комісії щодо розгляду питання по департаменту.

Депутатів абсолютно не влаштовує рівень комунікації, вірніше її повна відсутність між депутатами та представниками департаменту. Депутат Є.Назарян навіть запропонував підняти всі протоколи комісії та проаналізувати скільки рекомендацій чи доручень було виконано чиновниками.

Окрім ігнорування думки депутатів піднялось і питання професійної відповідності керівництва департаменту. За словами бютівця В.Миколаєнко чиновники на засіданнях комісії не знають кількість додатків у проектах рішень, а самі рішення "здирають" у попередників.

Викликає крайнє обурення депутатів рівень культури представників департаментів. На рекомендацію В.Трамбовецького прийняти рішення комісії про невідповідність займаній посаді керівників департаменту Є. Назарян та В.Миколаєнко заявили, що таких рішень вже є декілька. Але вони аж ніяк не змінили ситуацію. Поведінка чиновників на комісії доволі специфічна, адже окрім низького професійного рівня, вони хамлять та погрожують. Так начальник Горжилу посилає депутатку від КПУ О.Юдіну, а заступник начальника департаменту взагалі пропонував на комісії депутату C.Шкоде вирішувати "проблеми у іншому місці".

Згадали департаменту і проблеми сміттєзвалища, і тарифи і навіть "завернуте" рішення про будинки.

Неспроможність з відповідального заступника В.Кузьміна дати відповіді на ці питання призвела до нового депутатського вибуху та заяви депутата С.Шкоди про вихід з членів координаційної ради, бо так вже не може продовжуватися.

У відповідь в.о. З.Бережної пообіцяла накласти накласти дисциплінарні стягнення на профільного зама та начальника департаменту. Окрім того депутати створять тимчасову комісію яка вже має остаточно розібратися і з відповідністю і з комунікацією на рівні депутати-департамент.

Наступним за гостротою питання стало укомплектація та підходи у роботі земельної комісії. доволі цікаво було спостерігати реакції одного з лідерів регіоналів – С.Корнілову. Рівень співчуття до В.Миколаєнка та бютівців які не потрапили до складу комісії зашкалював.

Депутатка навіть обурилась, як же ж так можна коли у комісії не має представників опозиції?! Після емоційних сентенцій депутати перейшли до "конструктивної критики".

Серед головних звинувачень – недоукомплеектація комісії опозиційними депутатами, те що підготовка документів здійснюється не чиновниками, а юристами з приватної фірми та вже традиційними підходами до оформлення землі в місті. Чому в одному рішення 2, у іншому 10, а у деяких строк досягає 49 років? Як так виходить, що попри рекомендації депутатів у одне земельне рішення потрапляють і прості херсонці і ласі шматки для бізнесу?

Позадававши не нові для всіх присутніх запитання було вирішено розпочати роботу над зміною регламенту (зняття обмеження членства в комісії 15 депутатами) та ініціювання перезавантаження самої комсії. Чи справдяться очікування та плани депутатів покажуть вже дві сесії ради у листопаді.

Максим Єлігулашвілі//Доступний депутат

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон