Вакарчук виступає за скорочення кількості вишів

Лідер партії «Голос» музикант Святослав Вакарчук вважає, що в Україні варто зменшити кількість Вищих навчальних закладів з одночасним підвищенням якості освіти. Про це Вакарчук заявив в інтерв'ю "Громадському":

«Сьогодні неефективно використовується величезна кількість грошей з бюджету, які йдуть на освіту. Чому? Є декілька пунктів. Перше — нащо нам 300 вишів? Це бездумна трата грошей. Більшість з цих університетів є профанацією, і вони не відповідають викликам часу і насправді є тими установами, які просто доять наш бюджет.

Замість цього потрібні 30 університетів, які давали б якісну освіту, і держзамовлення на ті чи інші спеціальності. Відповідно, фінансування для цього визначалося би не з точки зору того, хто яку заявку дав і які ректори як домовилися з університетами, а, наприклад, чіткими і незалежними критеріями — індексом цитування твоїх вчених», — сказав лідер «Голосу».

На думку Вакарчука, наразі не варто думати яка має бути вища освіта — платною чи безкоштовною: «Я думаю, що на цьому етапі добре, що існує будь-яка можливість, тому що є діти в бідних сім'ях, які просто фізично не можуть собі дозволити навчатися в університетах за гроші, є талановиті люди, яким держава може допомогти», — наголосив він.

За матеріалами "Громадське Телебачення"

P.S. Нагадаємо, що в Херсоні по округу №182 від партії "Голос" Вакарчука балотується Павло Білецький. Виборцям цікаво було б знати - він також виступає за скорочення кількості вишів у нашому місті?

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон