Павло Павліш розповів, чому переформатування земельного кодексу є сьогодні завданням №1

Кандидат в народні депутати по 182 округу від партії «Слуга Народу» Павло Павліш розповів про те, що зробить перш за все, ставши депутатом Верховної Ради України.

Одним із найпріоритетніших напрямків кандидат вважає переформатування земельного кодексу: «Сьогодні тисячі гектарів української землі щорічно йдуть в нікуди. Через те, що непроведена належна грошова оцінка земель, немає змоги прорахувати, скільки коштів щорічно втрачає держбюджет».

Кандидат зазначає, що мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарських призначень, який мав запустити ринок землі, зробив селян заручниками і фактично привів до здешевлення українського чорнозему. Оренда стала чи не єдиним способом контролю над сільськогосподарськими угіддями.

«Уявіть собі, у 2017 році середня вартість оренди одного гектара земель приватної форми власності в Україні склала близько 40 євро. В Угорщині вартість оренди одного гектара землі становила 160 євро, у Болгарії — 240 євро, а в Нідерландах — 847 євро за гектар. Скільки реально втрачає державний бюджет кожного року? Порахувати складно, а земля в Україні - це справді коштовна річ», - зазначає Павло.

Єдиним способом повернути державі та її громадянам те, що їм належить, є впорядкування земельного законодавства. Уряд повинен ретельно дослідити умови, які привели до монополізацї земель, створити умови, за яких би люди хотіли самі обробляти землі замість здавати їх за безцінь у довгострокову оренду.

Важливо також впорядкувати процес інвентаризації земель та проведення грошової оцінки.

«Землю треба повернути людям. Херсонщина - край аграрний, я вболіваю за те, щоб сільгосппідприємства тут розвивались. А для цього потрібно створити певні умови, які б стимулювали людей до цієї роботи», - підсумував Павло.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон