Павло Павліш: Давайте знати свої права і свободи, поважати закон і змінювати країну разом

Напередодні Дня Конституції України кандидат в народні депутати по округу №182 від партії «Слуга Народу» Павло Павліш звертає увагу на те, що цей день – не просто черговий вихідний, коли можна поїхати відпочити з друзями на пікнік, як його сприймають деякі громадяни...

За словами Павла Павліша, 28 червня - особлива дата, яка покликана нам нагадати, що Конституція – фундамент законодавчого будівництва нашої держави: «Цього дня дуже часто лунають тези, що українська Конституція – одна з найкращих у світі. І це дійсно правда, адже саме Україна є основоположником європейської демократичної Конституції часів Пилипа Орлика, яка засвідчила, що українці – свідома нація, що боролася і буде боротися за свої права, свою ідею», - говорить політик.

- І сьогодні ми, як і світова громадськість, визнаємо, що маємо Конституцію, яка відповідає європейським вимогам Основного Закону цивілізованої країни. Але цього, звісно, недостатньо", - зауважує кандидат в нардепи.

«У свою чергу, як людина, яка балотується в народні депутати України, як майбутній законотворець, я прекрасно розумію свою особисту відповідальність – перед своїми земляками, перед усім українським народом. Я свідомий того, що для того, аби конституційні постулати не були просто записами на папері, їх потрібно неухильно виконувати», - відзначає Павло Павліш.

Як зазначено в статті 5 Конституції України, - носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

«На жаль, зараз в Україні відсутній закон, який би регулював умови проведення референдуму як одного з інструментів народовладдя (Закон України «Про всеукраїнський референдум» від листопада 2012 року #5475-VI року визнано неконституційним).

Я підтримую ініціативи президента щодо запровадження можливості частішого звернення до українців у прийнятті (затвердженні) громадянами України рішень з питань загальнодержавного значення, що є однією з форм безпосередньої демократії в Україні, способом здійснення влади безпосередньо Українським народом. Тому попереду у нас багато роботи.

Цього ж особливого дня вітаю херсонців із Днем Конституції: давайте знати свої права і свободи, поважати закон і змінювати країну разом. Зі святом Вас!», - відзначив Павло ПАВЛІШ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон