Оксана Сироїд: зовнішня політика попередньої влади зазнала банкрутства

Неприємні та насторожуючі новини надійшли цієї ночі - Рада Європи проголосувала за зміну санкційного режиму проти РФ та повернення російської делегації в ПАРЕ.

Змістовний аналіз цього рішення ПАРЕ надала член партії "Об'єднання "Самопоміч"заступник голови ВРУ Оксана СИРОЇД. Ось її ключові тези:

- рішення ПАРЄ про повернення російської делегації — це КІНЕЦЬ РАДИ ЄВРОПИ. Бо метою створення Ради Європи було «зміцнення миру на засадах справедливості» і «відданість духовним та моральним цінностям, які є справжнім джерелом особистої свободи і демократії». А європейські політики прийняли мету Росії - війна, жодної справедливості, антицінності, жодної свободи, жодної демократії.

- зняття санкцій з російської делегації означає, що «антипутінської коаліції» НЕ ІСНУЄ. Більшість європейських держав є союзниками Росії, а не України.

- оскільки антипутінської коаліції нема, то і Путіна обдурювати більше не треба. Україна більше не повинна виконувати політичну частину Мінських домовленостей з усіма особливими статусами і амністіями. Нагадаю, що чотири роки українська влада і міжнародні партнери переконували нас, що закон про особливий статус для окупованих територій і відповідні зміни до Конституції потрібні виключно для того, щоб «обдурити Путіна» і підтримувати санкції «антипутінською коаліцією».

- голосування в ПАРЄ на користь Росії означає, що зовнішня політика попередньої влади зазнала банкрутства. Сьогодні бідкання стосовно рішення ПАРЄ апологетів Мінська є щонайменше дивними: вони або взагалі не розбираються в зовнішній політиці, або замість Путіна всі ці роки обдурювали українців.

- це сигнал для нової влади - у світі працює не сила права, а право сили. Слабшого просто знищують, бажано його ж руками. Тому альтернатива лише одна - СТАВАТИ СИЛЬНИМИ і диктувати свої умови.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон