Сергій Кіраль: Україну будуть ґвалтувати, поки ми будемо жити ілюзіями

«Росії готові пробачити анексію Криму та військову агресію проти країн-сусідів, втручання у внутрішні справи та вбивства на чужих територіях заради грошей та «геополітичних цілей», – такий сигнал ми отримали за результатами засідання Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) в Гельсінкі.

"За ініціативи Німеччини та Франції, КМРЄ більшістю голосів підтримали повернення росіян до ПАРЄ всупереч існуючих процедур та за відсутності будь-якого прогресу з боку Росії. Російська делегація може вже учервні взяти участь у виборах генерального секретаря РЄ, а це означає, що до цього ПАРЄ змусять змінити власні регламенти.

Відтак, засідання бюро ПАРЄ 23 травня, регламентного комітету, в яких я буду брати участь, та сесії ПАРЄ для української делегації у червні будуть вирішальними. «Старі демократії продемонстрували, що повернення до старої, імперської політики 19-20 ст., поділу Європи на сфери впливу можливе, а інтереси Росії превалюють над інтересами східної Європи!

Не бачу, яким чином Україна може далі толерувати т.зв. Мінський процес, коли обидва його учасники – Франція та Німеччина – фактично стали на сторону Росії, відмовившись вирішувати конфлікт на користь України! Це, з одного боку, розв'язує руки новообраному Президенту, а з іншого, стане випробуванням його здатності запропонувати нові рішення чи формати, жорстко відстоюючи інтереси України!

Нас будуть ґвалтувати, поки не ми перестанемо видавати бажане за дійсне, бавитись в мінські фікції та видумувати неіснуючі антипутінські коаліції, а не жорстко і вперто відстоювати власні інтереси, стояти на основі принципів та цінностей.

«Самопоміч» на всіх рівнях усі роки наголошувала на цьому, шкода, що слухати правду не хотілося нікому!» Сергій КІРАЛЬ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон