Садовий: Думай-те!

Протягом всієї каденції Парламенту "Самопоміч" вимагала прийняття "Закону про Президента", де би чітко окреслювались його повноваження, систему звітності і процедуру імпічменту.

Фракції коаліції уникали цього, як могли, аби не псувати настрій ПОП. А тут після невтішних результатів виборів всі раптом згадали про законопроект авторства Оксани Сироїд.

Так от шановні. "Самопоміч" звичайно послідовна і від своєї ідеї щодо "Закону про Президента" відмовлятись не буде. Бо це не про прізвища, а про принципи.

Наш законопроект вже є на розгляді як в Парламенті, так і в команди переможця виборів. Якщо є зауваження чи побажання - готові до публічної дискусії.

Але маємо одну умову - пакетне голосування закону про президентські повноваження і скасування депутатської недоторканості.

Ідею, як це зробити без довгих конституційних процедур, якими зараз лякає коаліція, також запропонував депутат від "Самопомочі" Андрій Журжій.

Відмінити заборону на проведення слідчих дій щодо нардепів (Конституція цього не забороняє) і вся "прєлєсть" недоторканості випаровується як роса на сонці.

Думай-те!

Андрій САДОВИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон