У новий склад ВРУ, восени цього року проходять «обрані»

Минулого тижня надійшли нові дані від Київського міжнародного інституту соціології, який, з 31 січня по 10 лютого проводив опитування «Думки і погляди населення України»,відповідно до яких якби вибори у парламент відбулися найближчої неділі, то туди потрапили б всього лише шість партій.

Перше місце залишилось би за політичною силою «Слуга народу», головою якої формально вважається Володимир Зеленський, який на президентських виборах може отримати підтримку до 24,6% (від числа тих хто визначилися).

На другому місці з сумою у 18,0% опинилася ВО «Батьківщина».

Третє місце з сумою 14,2% зайняв би «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Четверте місце посів би блок «Опозиційна платформа – За життя», у нього 10,3%.

Всі інші сили можуть «зливати воду», адже вони не долають п'ятивідсотковий поріг, щоб потрапити в парламент.

Найближче розчарування мають «радикали» пана Ляшка та прихильники «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка – голосувати за них готові по 3,5% респондентів, це нижче «контрольної цифри».

Всі інші можуть цитувати класиків – «прощавай...». Такі «опозиційні» і де амбітні проекти як «Опозиційний блок» (без Бойко, але з Вілкулом та Колесніковим), або скажімо, партії «Наші» Мураєва, «Свобода», «Самопоміч» залишаться сьогодні у межах тієї самої похибки на рівні 1 – 2 відсотків від загального числа опитаних.

При цьому відсоток тих, хто не хоче брати участь залишається на рівні – 6,7%, хто готовий просто зіпсувати бюлетень – 2,6%. При цьому 2,3% – відмовилися відповідати на це питання.

Сергій ОСОЛОДКІН

P.S. Опитування проводилося з 31 січня по 10 лютого серед 2007 повнолітніх жителів усіх областей, окрім окупованих територій. Помилка не більше 3,3%.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон