Співаковський побажав світлого майбутнього для рідної України

Народний депутат України Олександр Співаковський привітав усіх з Різдвом Христовим!

Відсьогодні у серці кожного українця яскраво запалала надія на мир і спокій на нашій, Богом даній землі. Україна нарешті має свою автокефальну православну церкву! Є певна символічність в тому, що ця історична подія сталася саме в ці світлі різдвяні свята. Адже про автокефалію мріяли і сподівалися багато поколінь українців до нас.

У 1991-му Україна здобула свою незалежність як держава. А Томос про автокефалію, який сьогодні отримала Православна церква України, особисто я розглядаю як документ, що засвідчує нашу духовну суверенність. Як точку, з якої почнеться ментальне відродження української нації.

Пишаюся, що нинішня українська влада на чолі з Президентом України Петром Порошенко виявилася спроможною поставити питання заснування єдиної помісної церкви на державний рівень і досягти такого вагомого результату.

Надання Томосу ще більше наблизило Україну до реального стану незалежності. Тому що об'єднання церков є, перш за все, єднанням людей. А це те, чого нам, українцям, протягом усієї нашої історії завжди так не вистачало для остаточної перемоги. Без суспільної злагоди, без єдності духу, коли штучні кордони проходили навіть через церковні амвони, країні було важко рухатися уперед.

У цей історичний день щиро бажаю усім нам злагоди, суспільної єдності, віри в себе та світлого майбутнього для рідної України. Нехай відсьогодні кожен новий день буде для нас таким же щедрим на радісні звістки і приємні події, як нинішнє Різдво. І дай, Боже, нам нових перемог і здобутків на всіх інших фронтах! З Різдвом!, - привітав Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон