Співаковський: На наших очах твориться історія сучасної незалежної України

Сьогодні, 15 грудня у Києві, у стінах древнього Софійського собору, завершилася об'єднавчий собор українських церков проголосив створення єдиної автокефальної православної церкви в Україніі обрав її керівника, - поділився народний депутат Олександр Співаковський.

У такі дні, як сьогоднішній, часто запитую себе: а чи здатні ми з вами до кінця збагнути, свідками і учасниками подій якої значущості ми зараз є? Напевне, що поки ні. «Велике бачиться на відстані...» Та насправді саме зараз, просто на наших очах, твориться історія сучасної незалежної України.

Пишаюся, що Верховна Рада була серед тих інституцій, які наближали цей великий день. Гордий і тим, що я голосував за історичне звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу.

Автокефалія ставить остаточну крапку у відновленні історичної справедливості, в утвердженні нашої української незалежності. І це насамперед ціннісний вибір. Україна повертається до тих витоків духовності, які закладалися при хрещенні Київської Русі, які протягом століть берегли і примножували духовні і моральні лідери нашого народу.

Ми йдемо своїм шляхом! І нехай у цій дорозі нам вистачить мудрості і поваги один до одного, - побажав Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон