Голос України: Херсонщина мовить на Крим

Трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі розпочала 150-метрова вишка,збудована біля села Чонгар Генічеського району області.

На ній уже встановили весь комплекс антенно-фідерного обладнання та потужні 5-кіловатні передавачі. Нині в ефірі тільки перший канал Українського радіо (100,7 FM).

Однак ліцензії на мовлення українською і кримськотатарською через вишку отримали також радіо "Мейдан" (101,4 FМ), "Крим Реалії" (105,9 FM) і "Херсон FM" (107,8 FM).

"Вартість проекту становила чотири мільйони гривень. І він є є першим значущим кроком для налагодження українського мовлення по всій території анексованого півострова", - зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

У зону впевненого прийому згаданих українських станцій відтепер потрапляють Генічеський і Новотроїцький район Херсонщини, міста Джанкой, Джанкойський і Червоноперекопський райони АРК.

Але "впіймати" передачі УР-1 вже зараз можна і в Сімферополі. Хоча патріотично налаштовані мешканці Криму кажуть, що саме у Сімферополі їх уже намагаються глушити. Натомість у сільських районах півострова сигнал досить чіткий

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
«Голос України»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон