Партквитки на стіл!

Одразу двох одіозних представників партії влади на Херсонщині виключили з лав ПРУ.

Таке рішення 23 березня прийнято на засіданні політради обласної організації Партії регіонів стосовно депутата обласної ради по 38-му мажоритарному округу, голови Каховської міської організації ПРУ Леоніда Волосковця і голови фракції ПРУ у Каховській міськраді Павла Філіпчука.

— Рішення про виключення їх з лав партії було прийнято одностайно. Павло Філіпчук не був присутній на засіданні політради, — коментує міський голова Каховки Олександр Карасевич. — Тепер фракція Партії регіонів міськради повинна назвати ім'я свого нового керівника. Але щодо самого депутатства Філіпчука і Волосковця рішення політради особливих наслідків не матиме. Вони й надалі залишатимуться депутатами своїх рад відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». До того ж, вони мають право оскаржити рішення обласної політради у вищому партійному органі. Принаймні Леонід Волосковець уже підтвердив ці наміри.

Нагадаємо, що керована Павлом Філіпчуком фракція ПРУ у міськраді набула гучної і вельми сумнівної слави завдяки величезній кількості скандалів, обвинувачень і запроваджених нею «реформ» у своєму місті. Неодноразово від тандему Волосковець — Філіпчук діставалося «на горіхи» представникам мало не всіх гілок влади. Дійшло до того, що їх охрестили чи не найбільшими критиками самої Партії регіонів, включно з Президентом і прем'єр-міністром України.

Водночас найгнівніші «викривальні» заяви парочки так і не знайшли ніякого підтвердження. Як, наприклад, казочка Павла Філіпчука про спробу збройного нападу на нього з шантажуванням і обстрілом машини. «Слідчим відділенням Каховського РВ УМВС проведено досудове розслідування. Ці факти підтвердження не знайшли», — зазначив начальник УМВС у Херсонській області Валерій Літвін.

У самій Каховці існує думка, що місцеві регіонали просто скористалися можливістю, щоб встановити тут свої «порядки» і робити все, що їм заманеться, незважаючи ані на думку громади, ані на якісь там законні або етичні норми. Тож мало кого здивувало, коли Павло Філіпчук публічно обізвав незгодного з його діями колегу-депутата «болваном и чучелом». Та й «викривальні» заяви Волосковця теж багато хто пов'язав з його особистою образою на порушення проти нього кримінальної справи. Хоча сам Леонід Йосипович і визнав, що в цій історії слід шукати не політичні, а «якісь інші» мотиви.

Олег Батурін//Новий день № 13 (5060) 28.03.13

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон