В Херсоні дві жінки відкрили рахунки

Станом на 5 жовтня до Херсонської міської ТВК надійшла інформація щодо відкриття рахунків виборчих фондів лише двох кандидатів на посаду Херсонського міського голови Олени Урсуленко та Тетяни Томіліної.

Нагадаємо, відповідно до вимог п.6 ст.54 Закону України «Про місцеві вибори»: «Передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється».

Згідно вимог п.6 ст.70 зазначеного Закону України: «Установа банку не пізніше наступного робочого дня з дня відкриття рахунку виборчого фонду повідомляє територіальну виборчу комісію про відкриття рахунку та його реквізити».

А от щодо кандидатів - чоловіків, то деякі з них почали транслювати свої агітаційні ролики на херсонських телеканалах ще до того, як відкрили фонди, що є порушенням виборчого законодавства.

За матеріалами "Політична Херсонщина"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон