Олександр Голобородько

Майже три десятиліття працював в обласній газеті «Наддніпрянська правда». Тривалий час був редактором всеукраїнської газети «Дачник». Член НСЖУ. Інтереси: краєзнавство, екологія, фото. Народився 23 грудня 1948 року у с. Станіславі Білозерського району.

Обкраяна Херсонщина

Обкраяна Херсонщина
Не можу второпати: чому десятиліттями в якості «синоніму» Херсонщини виступає Таврія? Хто і коли обкраяв Херсонщину, «прив'язавши» її до своєї символічної територіальної частини?

Фактично, географічно, історично і т.п. Таврія може територіально символізувати лише південну частину області. Херсонщина - що виступає спадкоємницею Таврійської губернії (відомо, що до складу губернії входили терени Криму, південні частини Херсонської та Запорізької областей)?

Ось, наприклад, вже вкотре проводиться брендовий для Херсонщини міжнародний економічний форум «Таврійські горизонти». Чому «Таврійські»? Чому, наприклад, не «Херсонські горизонти» або «Нижньодніпровські горизонти»?

Більше схиляюсь до другого варіанту. Нижній Дніпро – наймогутніший символ Херсонщини. На найбільшому своєму відтинку Нижній Дніпро протікає саме Херсонщиною, він єднає, постачає життєдайною вологою дві частини області – правобережну та лівобережну.

Саме від Нижнього Дніпра найбільше залежало і залежить процвітання нашого спекотного краю...

Олександр ГОЛОБОРОДЬКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон