Іван Вишиванюк

Іванко я, Іванко, сорочка вишиванка...

Херсонська чиновниця постить заборонену символіку

Херсонська чиновниця постить заборонену символіку
Чи то на Херсонщині "дурням указ не писаний", чи то за завданням російських кураторів знову розкручується постановка з нацистським душком- доки поки що не зрозуміло, однак деякі "ультра-патріоти" у прагненні бути "найпатріотичнішими", порушують Закон.

Як відомо, Президент України 03 квітня 2019 року підписав указ №99/2019 «Про відзначення у 2019 році Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України»:

«З метою вшанування подвигу Українського народу у боротьбі за свободу, увічнення пам'яті загиблих у Другій світовій війні, належного відзначення у 2019 році Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України...».

Указом передбачено проведення меморіальних, урочистих, культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, військово-патріотичних та інших тематичних заходів, а також організація роботи з підготовки і розповсюдження відповідної соціальної реклами.

Однак, як свідчить реальність, Указ писаний не для всіх. В Херсоні його розуміють по-своєму... Зокрема, державний службовець Світлана Думинська, директор Департаменту культури і туризму Херсонської обласної державної адміністрації (яка до речі і готувала святкові заходи) на власній сторінці в мережі Facebook запостила разом радянську та нацистську символіку з надписом 09 травня – зміна одного окупанта на іншого.

Таким чином, на відміну від Президента України та мільйонів українців, для цієї чиновниці 09 травня – це не День перемоги над нацизмом, а зовсім інша подія...

Мотиви і наслідки таких "патріотичних" вчинків вона, можливо, і сама не усвідомлює, однак ясно лише одне - в жодній європейській країні така поведінка чиновника, якщо він не хвора людина, апріорі не можлива. І у випадку якщо б це сталося, наприклад, у Німеччині, то вже завтра цей чиновник був би позбавлений роботи.

Як буде у нас - подивимось...

Іван ВИШИВАНЮК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон