Георгий Бянов

Независимый эксперт

Тайни херсонської «Таїни»

Тайни херсонської  «Таїни»
Були розкриті нещодавно перед вихованцями НВО «ХАБАД» в гостинній камерній залі, яка приємно вражає своєю акустикою.Тут музиканти дуету "Таїна" розкрили тайни свого мистецтва...

Музиканти Леся Пазушенко (домра) та Марія Морозова (гітара) грали для учнів та педагогічного колективну НВО класичну музику, а також сучасні твори вітчизняних композиторів та аргентинця М.Д.Пуйоля.

Під час концерту я звернув увагу на атмосферу в залі. Вона була по-справжньому концертною. Все було так нібито на концерт прийшли заядлі шанувальники класичного мистецтва, для яких музика як повітря, як саме дороге у житті і не можна пропустити жодного фрагменту з її вишуканих мелодичних ліній.

Це було дивно... Незвична, екзотична, доросла поведінка дітей. Її відзначили й музиканти. Після концерту за чашкою чаю хтось із гостей таки не витерпів і запитав у директора школи «ХАБАД» Ігора Левіна, що така поведінка дітей, їх дисципліна, вишкіл, музична підготовка, спроможність сприймати класичні музичні твори, ймовірно є заслугою окремих педагогів...

Може й так... але мені здається що це ШКОЛА, це системний підхід до освіти дітей в любові. Я згадав як у минулому році відвідав у школі «ХАБАД» відкритті заняття і бачив дітей занурених в інтерактив, дітей яким байдуже чи є на уроках хтось з гостей чи ні.

Вони були зайняті своєю навчальною справою. Вони були природні, живі, емоційні, відверті, закохані в предмет. І слово «ДИСЦИПЛІНА» у її загальному тенденційному розумінні, коли учні, мов солдати напружено та струнко сидять за партами, має в цій школі зовсім інше значення. «ДИСЦИПЛІНА» не висить як дамоклів меч над учнями, вона лише допомагає їх творчості.

На цьому концерті учні були такими ж природними як і рік тому. Діти були уважні, зосереджені, захоплені живою музичною тканиною «Таїни» з самого початку, з самих перших ноток концерту, який почався двома прекрасними німецькими танцями В.А.Моцарта.

А тайна у "Таїни" - це їх музика, їх мистецтво занурити у світ мистецтва і гармонії...

Георгій БЯНОВ
"Таврійський діалог"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон