„Тіньові” роботодавці Херсонщини отримали понад 7,8 мільйонів штрафу з ПДФО

Таким є результат контрольно-перевірочної роботи підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби областіщодо платників податків, які виплачували заробітну плату та інші доходи з порушенням вимог податкового та трудового законодавства.

Загалом виплату заробітної плати найманим працівникам «у конвертах», нелегальне працевлаштування та інші правопорушення були виявлені в ході перевірки 103-х „тіньових" роботодавців.

Суб'єктам підприємництва – юридичним особам донараховано 7,8 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, штрафних санкцій та пені. До бюджету надійшло майже 2 млн.грн. податків та платежів.

За словами заступника начальника ГУ ДФС у Херсонській області Миколи Квасневського поетапне зниження ставок ЄСВ дозволить зменшити навантаження на фонд оплати праці та позитивно вплине на детінізацію ринку труда.

Довідково: У поточному році покарання для роботодавців за такі правопорушення стали значно суворішими. Зокрема, за використання найманої праці без трудового договору, виплату заробітної плати «у конверті», оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий день, та виплату зарплати без нарахування та сплати ЄСВ на роботодавця нараховуватиметься штраф у розмірі 30-ти мінімальних зарплат (за 2014 рік – 36 540 грн.) за кожного працівника, щодо якого вчинено порушення.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон