Росія знову відмовляється від українських продуктів

Цього разу північний сусід не захотів купувати українське молоко. Російська санітарна служба з четвертого липня ввела заборону на постачання молока та молочної продукції, виробленої на декількох українських підприємствах.

«Росспоживнагляд призупинив ввезення на територію РФ молока та молочної продукції, вироблених на підприємствах ДП «Мілкіленд-Україна»: «Миргородський сироробний комбінат», «Чернігівський молокозавод», філія «Славутський маслоробний комбінат» ПП КФ «Прометей», філія «Львівський молочний комбінат» ПП КФ «Прометей», філія «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось», філія «Сумський молочний завод» ПП «Аромат», ДП «Агролайт»», - повідомили в прес-службі Росспоживнагляду.

У санітарній службі обґрунтували це тим, що при дослідженні зразків продукції підприємств «Мілкіленд-Україна» виявлено порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів.

А У Росспоживнагляді сказали, що при дослідженні сиру «Сметанковий Добряна» виробництва «Миргородського сироробного комбінату» та сиру «Король Артур» виробництва ДП «Мілкіленд-Україна» виявлено їх невідповідність вимогам по жирнокислотному складу. «Є факти мікробного забруднення продукції ДП "Мілкіленд-Україна», - повідомили в прес-службі.

Але так чи інакше, молочна продукція вироблена в нашій державі приваблює інші країни, які не такі прискіпливі до українського товару. Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка заявив, що українську молочну продукцію захотіли купувати ряд європейських країн та Китай.

«На недружні дії РФ, як то заборона ввезення до Росії молочної продукції групи українських компаній, ми відповідаємо пошуком інших ринків збуту та збільшенням внутрішньої держзакупівлі», - повідомив керівник Міністерства аграрної політики та продовольства України.

P.S. Молочна продукція України завжди відрізнялася своєю якістю, адже українські господині ретельно слідкують за власним господарством та його продукцією. Тому, такі дії РФ, як відмова від українських товарів нашкодять самій Росії, бо Україна вже знайшла собі нові ринки збуту...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон