Чай з Цейлону не пройшов митницю Херсона

Херсонські митники вилучили понад 100 кілограмів контрабандного цейлонського чаю, який був упакований в картонні упаковки, жерстяні банки та подарункові шкатулки.

Митні служби всього світу щодня вилучають тонни контрабандного товару, але контрабандисти ніяк не можуть вгамуватися, роблячи все нові й нові спроби «перетягнути» через кордон різноманітну продукцію.

В давнину контрабанда була великою рідкістю. Світ був величезним, а людей небагато, не те, що зараз. Кожне прибуття торгового каравану або корабля з товаром було важливою подією. Що-небудь протягнути повз збройної варти, а потім непомітно продати було дуже важко.

Сьогодні ж таке явище, як контрабанда нікого не дивує, тому й чуємо ми про нього дедалі частіше. Прес-служба ГУ Міндоходів в Херсонській області повідомляє, що херсонськими митниками знову було вилучено контрабандну продукцію.

Цього разу вони затримали понад 100 кілограмів цейлонського крупнолистового та пакетованого чаю виробництва Шрі-Ланка (Цейлон) та Росії ООО «Благовест», який був упакованний в картонні упаковки, жерстяні банки та подарункові шкатулки.

Продукти харчування іноземного виробництва направлялись поштовим відправленням через тимчасову зону митного контролю «Ставки» Каланчацького району із міста Сімферополь до Одеси.

Чайний вантаж було ввезено з порушенням Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції». Тому, що відповідно митних правил на товарах іноземного походження було відсутнє маркування українською мовою.

За порушення митних правил, визначених статтею 484 Митного кодексу України, на водія було складено протокол, а товари вилучено.

По матеріалам прес-служби
ГУ Міндоходів в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон