Херсонські митники викрили контрабандні товари

А сталось це під час проведення чергового огляду вантажного відділення автівки з поштовими відправленнями, в тимчасовій зоні митного контролю «Ставки» Каланчацького району.

Саме там Херсонські митники викрили паперові мішки з харчовими добавками. Серед них: 24 мішка по 25 кілограмів комплексної харчової добавки «МітАгроМакс» (виробництва Фінляндія), 40 мішків по 25 кілограмів харчової добавки м'ясопереробної промисловості «Докторская Ост» (виробництва Фінляндія), 20 упаковок по 3 кілограми комбінованої суміші для виробництва ковбасних виробів «Докторская Комбі» (виробництва Фінляндія).

В порушення Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції» та відповідно митних правил на товарах іноземного походження було відсутнє маркування українською мовою.

Як повідомив начальник Херсонської митниці Міндоходів Віталій Булюк, товар іноземного виробництва був адресований приватній особі з міста Одеса. Документи про митне оформлення імпортного товару відсутні.

Окрім того, в доповнення, до цієї «смакоти», під час подальшого митного огляду багажного відділення автомобіля оперативники Херсонської митниці викрили ще й 120 картонних коробок з пластиковими пломбами російського виробництва (виробник ООО АСППЛОМБ С. Петербург).

Цей вантаж було доставлено у місто Сімферополь 9 червня 2014 року. В кожній коробці містилося по 1000 штук пломбуючих засобів. За порушення митних правил, визначених статтею 484 Митного кодексу України, на водія складено протокол, товари вилучено.

Довідково. Відповідно до ч. 2 ст. 4 ЗУ від 17.07.97 № 468/97-ВР "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції", п. 1 ст. 51 ЗУ від 23.12.97 №771/97-ВР "Про безпечність та якість харчових продуктів" товари, тара яких не містить відповідного маркування українською мовою не можуть бути випущені з під митного контролю на територію України, отже і перевозитись митною територією України. Такі товари вважаються такими, що ввезені на територію України поза митним контролем або з приховуванням від нього, а їх перевезення є порушеннями митних правил.

За матеріалами прес-служби ГУ Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон