В області спостерігається позитивна динаміка у виробництві харчових продуктів та напоїв

Індекс промислової продукції за I квартал 2014 року у виробництві харчових продуктів та напоїв по Херсонській області становить 107,3%.

За підсумками роботи підприємств харчової та переробної промисловості по області за I квартал 2014 року збільшено виробництво:

- овочів консервованих натуральних на 1003 тонни;
- олії соняшникової нерафінованої на 3167 тонн на потужних підприємствах області ТОВ «Каргілл» та ТОВ «Екобіотек – Україна», які виробляють 99% олії у загальному виробництві;
- олії соєвої на 1408 тонни за рахунок ТОВ «Каховка Протеїн Агро»;
- кормів готових для тварин на 6955 тонн проти відповідного періоду минулого року;
- випуск виробів макаронних, локшини та виробів борошняних на 1209 тонн за рахунок ПрАТ «Чумак», ТОВ «Берислав Хлібозавод»;
- алкогольних напоїв, а саме на ПАТ "Цюрупинське", ПАТ "Дім марочних коняків" Таврія зросло виробництво вина виноградного на 11,5 тис. дал.
- молока обробленого рідкого – на 1760 тонн на ТОВ «Данон Дніпро»;
- вироби здобні - на 7 тонн на ДП «Гауда» ТОВ «Станіслав і К».

Згідно обласної комплексної програми розвитку харчової та переробної промисловості у поточному році продовжуватиметься залучення інвестиційних та власних коштів на оновлення та модернізацію матеріально-технічної бази підприємств харчової та переробної галузі.

По матеріалам Департаменту АПР ХОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон