Для таврійського довкілля платники Херсонщини перерахували 1,6 млн. грн.

За два місяці поточного року саме на таку суму поповнили казну платники екологічного податку Херсонщини.

З них до бюджетів місцевого самоврядування та обласного бюджету надійшло 742,2 тис.грн. Більше половини загальних надходжень податку по області надійшло від платників м.Херсона - 412,0 тис.грн. та Каховської ОДПІ - 92,1 тис.грн або 12,4%.

«Екологічний податок залишається основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. А підприємницька спільнота Херсонщини свідомо дбає про екологічну безпеку та збереження унікальної природи нашого таврійського краю»,- підкреслила начальник Головного управління Міндоходів у Херсонській області Галина Трибунська.

Слід звернути увагу, що з 1 січня поточного року змінився розподіл надходжень податку між бюджетами відповідно до Бюджетного кодексу України:

• у місцевих бюджетах залишається 35 відсотків екологічного податку (було 47 відсотків), у тому числі: до сільських, селищних, міських бюджетів - 25 відсотків, обласних бюджетів - 10 відсотків;

• до державного бюджету надходить 65 відсотків (було 53 відсотка).

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон