На Херсонщині закупівельні ціни на тваринницьку продукцію залишаються стабільними

Протягом останнього часу в області закупівельна ціна на молоко від особистих підсобних господарств населення складає 3,71 грн за 1 літр молока.

Крім того, з метою збільшення закупівельної ціни на молоко сільськогосподарські товаровиробники одержують компенсацію, за січень місяць поточного року вона склала 0,34 грн за 1 літр молока.

По сільськогосподарським підприємствам середня ціна в області складає 4,24 грн/літр. З листопада 2013 року і по теперішній час як по господарствах населення так і по сільгосппідприємствах ціна на молоко залишається стабільною.

Херсонщина займає лідируючу позицію серед областей України по рівню закупівельної ціни на молоко по особистим підсобним господарствам населення, по сільгосппідприємствам – 11 місце.

Оптово-закупівельні ціни на молодняк ВРХ останні 5 місяців залишаються стабільними і складають 15-16 грн/кг живої ваги (середня ціна по Україні 14,3 грн/кг), на свиней – 17,50 грн./кг (середня ціна по Україні 18,0 грн/кг).

Соломія Кваско

За матеріалами Департаменту АПР ХОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон