На Херсонщині кількість митних оглядів скоротилась в 2,6 рази

За 10 місяців поточного року херсонськими митниками Міндоходів проведено 244 митних оглядів, необхідних для забезпечення додержання законодавства України з питань митної справи.

Підставами проведення митних оглядів є спрацювання Автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР). Це становить в середньому 1% від загальної кількості оформлених митних декларацій, тоді як у минулому році відсоток проведених митних оглядів за січень-жовтень становив 3%.

Беручи до уваги загальну кількість оформлених митних декларацій за визначений період, митний огляд експортних вантажів складає 0,5%, а імпортних – 3%. За цей же період минулого року було оформлено з оглядами – 2% експортних вантажів і 8% імпортних вантажів.

Кількісний показник оглянутих вантажів скоротився в 2,6 рази, що обумовлено виконанням мінімуму митних формальностей передбачених Митним кодексом України.

Довідково. Митні огляди проводяться лише за наявності підстав, визначених статтею 338 Митного кодексу України, та постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 №467 «Про затвердження вичерпного переліку підстав, за наявності яких може проводитись огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України».

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон